MEUBELS OP MAAT

MEUBELS OP MAAT

OVER

red-shirt

Over mij

Mijn naam is Sascha Doekel en ik ben geboren en opgegroeid in Noord-Duitsland. Ik heb scheikunde gestudeerd en na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren in Nederland, Canada en de VS gewerkt als wetenschapper in de industrie. Mijn hart lag er niet… In mijn vrije tijd ben ik begonnen met het restaureren en verhandelen van Amerikaans modernistisch meubilair: Herman Miller, Knoll, Paul McCobb en anderen. Deze periode was bepalend voor mijn smaak in meubelen en ik houd nog steeds van de eenvoud en coolheid van de jaren 50’s ontwerpen. In 2008, nadat ik de wetenschap had verlaten, ging ik naar de North Bennett Street School in Boston en leerde ik het vak van meubelmaken tijdens een basisopleiding. North Bennett Street School
Vanaf 2012 had ik mijn eigen werkplaats aan de Amerikaanse westkust, waar ik op bestelling dressoirs, bedden, tafels en kasten bouwde, die ik in eerste instantie over de hele VS heb verscheept. Ik verscheepte mijn meubels bijna uitsluitend en was daarom meer gespecialiseerd in ‘verplaatsbare’ meubels dan in interieurontwerp. Ik had een kleine ‘online catalogus’ gemaakt die werd gebruikt als basis voor ontwerpgesprekken.
In 2021 verhuisde ik naar Groningen en sinds kort heb ik mijn passie voor meubelmaken weer opgepakt in Zuidbroek, waar ik een klein bedrijfspand heb gekocht.

Werkplaats

Mijn werkplaats bevindt zich op het Gouden Driehoek Bedrijvenpark in Zuidbroek. Hier heb ik alle machines en gereedschappen bij de hand om zelfs van onbekantrechte, kromme planken mooie meubels te maken. Op de bovenverdieping (waar het minder stoffig is) kan ik al het fineerwerk doen.
Hier kunnen we ook zitten en je wensen in detail bespreken.
werkplaatz-building
werkvijze-tools

Werkwijze

Als je geïnteresseerd bent in een op maat gemaakt meubel, maak dan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te verkennen. Dit kan in mijn werkplaats in Zuidbroek of bij mij thuis nabij het Noorderplantsoen. Ik kan ook een keer bij je langskomen, zonder extra kosten. Als je naar mijn werkplaats in Zuidbroek komt krijg je een rondleiding en ik laat je mijn verschillende professionele houtbewerkingsmachines zien en de selectie houtsoorten en materialen die ik gebruik om mijn werk te realiseren. Dit bezoek geeft je ook een goed indruk van hoe ik werk, waar ik de nadruk op leg en op welke details ik let.
Nadat we de mogelijkheden hebben besproken en het een en ander concreet is geworden, meet ik de situatie bij u thuis op om zeker te weten dat het past.
Deze afspraken zijn gratis binnen een straal van 10 km rond Groningen of Zuidbroek anders breng ik reiskosten in rekening.
Tijdens het fabricageproces ben je welkom op mijn werkplaats om de voortgang te bekijken. Als je meubel klaar is, kom ik naar je toe om hem op locatie te plaatsen.
Let op: ik verkoop of lever geen keukenapparatuur. Wel kun je bij mij kranen en spoelbakken bestellen, die ik dan voor je installeer. Voor alle installatiewerkzaamheden kun je mijn eigen professionaliteit verwachten.
Ik sluit geen gas, water of stopcontacten aan. Indien nodig kan ik je doorverwijzen naar een van onze contacten, bijvoorbeeld een elektricien.
Ik lever en monteer jouw maatwerkkeuken zelf en als extra service monteer ik je inbouwapparatuur.
HOUT IN ERE
WERKPLAATS
Beneluxweg 198
Zuidbroek 9636 HV
HOURS
Monday-Friday
9am-5pm
PHONE :
06 151 777 34
AFSPRAAK IN GRONINGEN
Selwerderstraat 41
Groningen 9717 GJ
HOURS
in overleg
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0